Met Drupal maak je prachtige webprojecten.

Drupal Sentry is de perfecte partner om voor de perfecte Drupal-site te zorgen.

X

Drupal vs. WordPress


WordPress wordt veel als content management systeem gebruikt. Het feit dat WordPress gratis ter beschikking wordt gesteld, kan daar wel eens de oorzaak van zijn. De kosten voor het systeem worden daardoor beperkt. De kosten die er wel bij komen kijken zijn voor het vormgeven van de website. WordPress biedt slechts een basis waarop kan worden verder gebouwd. Verder is WordPress eenvoudig in gebruik, en vrij flexibel. Vele plugins kunnen worden geïnstalleerd om extra's te bieden die een website wordpress of drupal nodig kan hebben. Verder moet je geen kenner zijn om met WordPress te werken: content invoegen, aanpassen en goedkeuren gaat vrij vanzelfsprekend. Ook zit dit platform goed in elkaar, en dat is volgens SEO-kenners wel interessant. Zoekmachines kennen WordPress en indexeren gaat snel en goed.

Waarom dan toch voor Drupal kiezen?

Drupal staat op alle vlakken net dat ietsje verder en is ook echt wel vooruitstrevender. Dit is in eerste instantie te danken aan de immense community die de ruggengraat van het systeem vormt. Vele ontwikkelaars zijn dagelijks met Drupal bezig, en zo wordt het systeem ook dagelijks verbeterd.

Een andere sterkte van Drupal is de modulaire opbouw. Updates of aanpassingen kunnen vrij eenvoudig door het toevoegen van een bepaalde module: een nieuwe functionaliteit toevoegen of weghalen zorgt zo voor minder programmeerwerk en de kwaliteit blijft gewaarborgd.

Moet Drupal dan onderdoen op vlak van gebruiksvriendelijkheid? Absoluut niet! Het adminpanel van een Drupal-systeem is zo eenvoudig als wat: niet meer bellen naar IT om de website te updaten!

En ook met SEO heeft Drupal geen probleem. De sitestructuur van een Drupal-CMS is zo zoekmachinevriendelijk ingericht, dat dat stukje van de optimalisatie alvast verzekerd is. Drupal en SEO zijn als het ware samen opgegroeid: er is echt kort op de bal gespeeld.

Waar WordPress de ontwikkelaar of klant soms wat op zijn honger laat zitten, is met Drupal alles mogelijk, zonder te moeten inboeten aan praktische dingen zoals een gestructureerde code of de gebruiksvriendelijkheid. Wie net dat ietsje meer verlangt, kiest voor Drupal!