Met Drupal maak je prachtige webprojecten.

Drupal Sentry is de perfecte partner om voor de perfecte Drupal-site te zorgen.

X

Waarom een CMS?


Een content management systeem is gewoon handig. Zonder al te veel technische kennis kunnen documenten en gegevens op het internet worden gepubliceerd. Een goed CMS maakt het voor gebruikers makkelijk om kwaliteit af te leveren zonder dat daar zwaar programmeerwerk aan te pas moet komen.

Door middel van een sjabloon wordt platte tekst omgezet naar een in de lay-out geïntegreerde tekst. Een CMS is dus een enorm handige toepassing voor websites waar er regelmatig aanpassingen moeten gebeuren aan de inhoud, of waar meerdere mensen informatie moeten kunnen verspreiden.

Een bekend voorbeeld van een CMS is dat wat wordt gebruikt om een weblog te updaten. Nadat de lay-out en de benodigde extra's geïnstalleerd staan, kan een update makkelijk gebeuren door een simpele tekst in te voeren in het CMS.

Een eenvoudig CMS bestaat uit een adminpanel, een database (meestal MySQL of PostregSQL) en een presentatievorm. De presentatie is hoe de bezoekers de gegevens kunnen bekijken. In de database liggen alle gegevens opgeslagen die op online verschijnen. Via een administratiemodule kunnen de gegevens worden ingevoerd, aangepast of verwijderd worden. Ook kan hierin worden geregistreerd wie mag schrijven, corrigeren en publiceren. Er kunnen rechten toegekend worden aan personen, zodat publiceren een vast proces wordt.

Voordelen van een CMS zijn dat technische opleiding ongeveer kan wegvallen. Technische kennis is niet nodig om via een CMS een website te updaten. Verder kan sneller worden gepubliceerd. Het kan belangrijk zijn dat informatie snel verschijnt, wanneer dit nog moet passeren via derden gaat er kostbare tijd verloren! Verder zit de content vervat in een mooi gestructureerd geheel wat het terugzoeken van informatie makkelijker maakt. Ook hoeveel tijd wordt gespendeerd aan het invoeren van informatie kan worden bijgehouden mits de juiste tools. Dit maakt analyseren van arbeidstijd makkelijker.

Het gebruik van een CMS heeft niets dan voordelen. Het is de beste manier om een snel evoluerende website op punt te houden.